Navigace
Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich se narodil 10. Dubna 1957. Již v mládí však emigroval do zahraničí a stal se tam šéfkuchařem v restauraci La Guillotine v Adelaide. Netrvalo to však dlouho a za několik let se Zdeněk Pohlreich vrátil z emigrace zpět do České republiky, kde se stal jak jinak, než také šéfkuchařem - postupně v hotelech Marriot, Villa Voyta a Radisson SAS. Nyní provozuje dvě vlastní restaurace Divinis a Café Imperial, kde je také šéfkuchařem. Díky pořadu Ano, Šéfe! se Zdeněk Pohlreich dostal do povědomí snad každého podnikatele v oblasti gastronomie, důvod je prostý - reklama, reklama a ještě jednou reklama, co víc si můžete pro svou upadající restauraci přát, než téměř hodinový pořad v TV, který se točí jen a pouze o Vašem podniku a co více, pokud uspějete, dostanete známku na dveře, která říká "Perfektní podnik". Já osobně bych si takovouto reklamu nechal líbit a věřím, že nejsem sám. Dost bylo povídání okolo pořadu, teď si pojďme ještě něco málo říci o postrachu restaurací jménem Zdeněk Pohlreich.
Zdeněk Pohlreich restaurace
a hotely (historie působení):
- La Guillotine v Adelaide
- hotel Marriot
- Villa Voyta
- Radisson SAS
- restaurace Divinis
- Café Imperial
V pořadu
Ano, šéfe!
lze bezpochyby pochytit velkou spoustu zajímavých receptů a rad, ale zatím nebyla vydána žádná publikace s názvem
Zdeněk Pohlreich kuchařka
tak snad se možná někdy dočkáme. Známé Pohlreichovo zásadní pravidlo vaření zní: "Vezmi co nejkvalitnější suroviny a udělej s nimi co nejméně, protože nejlepší kuchařka bude stejně vždycky matka příroda".
V pořadu
Ano, šéfe!
během svých prohlídek, rad a výpomocí se
Zdeněk Pohlreich
vůbec nebojí používat také někdy opravdu velmi silná, až vulgární slova, která ale se svou podstatou dělají tento pořad jedinečným.